Koningsdag zet Schiedam Centrum op zijn kop

 In Activiteiten

Koningsdag zet Schiedam Centrum op zijn kop; de traditionele Vrijmarkt, acts op straat en spelletjes voor de kinderen, alles zorgt voor die bekende Oranje sfeer. Daarbij zijn de winkels open met mooie acties en lonken de terrassen in het voorjaarszonnetje. Het moment dus om een rondje binnenstad te doen.

Voel je de koning te rijk in het Kinderpaleis
De organisatie rolt dit jaar de feestelijke oranje loper uit voor alle kinderen van Schiedam. In de Grote Kerk vind je het Kinderpaleis: de wereld vol spelletjes, muziek en dans!  Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen maakt er met Het Danskantoor een waar feestje van. Alle basisschoolkinderen zijn welkom.

Talent op iedere hoek
Of het nu professionele artiesten zijn of onontdekt talent, op Koningsdag zie je ze allemaal samen. Ben je ergens goed in? Geef je dan op via info@schiedamcentrum.nl. Het Centrummanagement zoekt graag een plekje voor je. Of je nu een uur wilt blokfluiten of heel de dag jongleren.

Van rommel tot schat
De Vrijmarkt biedt iedere kleine Schiedamse ondernemer in de dop de mogelijkheid om een centje bij te verdienen. Van het Land van Belofte tot de Lange Kerkstraat, over het Broersveld en de Hoogstraat, overal liggen de kleedjes als een kleurrijke slinger door de binnenstad. De verkoop van eigen speelgoed of een deel van de huisraad, alles valt te verkopen op deze gezelligste rommelmarkt van het jaar.

Lekkere trek
Van al dat wandelen, krijgt een mens trek. Hoe leuk is het dan om te picknicken in de tuin bij de Grote Kerk? Haal wat lekkers bij de horeca in de binnenstad en spreid je kleedje uit op het gras. Liever gewoon op een stoel, kies uit de vele terrassen die het centrum rijk is. Daar is het extra gezellig met muziek buiten.

Ezels langs de kade
Zoek je liever de rust op? De Lange Haven is deels autovrij. Leuk om een rondje Hoogstraat- haven te pakken. Wie weet kom je ze nog tegen in een fraai steegje of tussen de vrijmarktkleedjes, de kunstenaars van Stichting Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS).  Leuk om even over hun schouder mee te kijken. Ga je liever zelf in de weer met straatkrijt? Ook dat kan. Rond de Appelmarkt zijn speciale plekken aangewezen voor kunstwerken op straat.

Startende ondernemers sla je slag
De Vrijmarkt in de binnenstad heeft nog ruimte om te groeien. Er zijn goede plekjes beschikbaar. Deelnemers kunnen gemakkelijk laden en lossen. Het publiek heeft de ruimte om rustig te kijken en te kopen. Als  kleine startende ondernemer is de binnenstad met Koningsdag dan ook echt de place to be. Zie je jezelf al zitten met je kleedje? Kijk dan voor alle info en voorwaarden op de website van Schiedam Centrum.

 

Recent Posts

Leave a Comment